Een nieuwe hobby

Kaarten maken

Jaren geleden werkte ik op de hobbyafdeling van een kantoorboekhandel en verkocht daar de meest uiteenlopende spullen om kaarten mee te maken. Als je elke dag omringd bent met de leukste ponsen, mallen, 3d-knipvellen en nog veel meer van dat moois en klanten je hun zelfgemaakte kaarten laten zien, dan gaat het op een dag kriebelen en wil je óók aan de slag.

Om een lang verhaal kort te houden, de kaartenmakerij werd geen succes, want met de ponsen kon ik niet overweg, het werken met snijmallen en mesjes ging goed totdat de kaarten bijna af waren. Geheid vloog er dan een mesje uit de bocht en was het resultaat een half (of vaker nog) een compleet doorsneden kaart. Bij het knippen van 3d-vellen sneuvelden ettelijke hoofden, pootjes, stengels, vingers, blaadjes en méér wat er áán moest blijven zitten. De stickers van de stickervellen durfde ik nauwelijks beet te pakken, bang dat ik was dat ze niet meer zouden plakken. Het resultaat was dan ook zakkende of vliegende teksten, golvende randen die schots en scheef de kaarten sierden. Kortom, het waren kleine drama’s. Ik nam me voor om nooit meer zelf kaarten te maken.

Tótdat ik vorig jaar Kerst 3 zelfgemaakte kaarten kreeg die er voor zorgden dat ik dat voornemen subiet aan de kant heb gezet. Het waren prachtige kaarten met kantjes, bandjes, borduursels en kraaltjes. Zó leuk! Kijk maar:

Kaarten maken
Deze kaart kreeg ik van Elizabeth van http://busybessy.blogspot.nl
Kaarten maken
Deze kaart stuurde Nienke.
Kaarten maken
Deze kaart kwam van Loes, een hobbyvriendin van me.

Deze kaarten waren een eye-opener, zulke kaarten vind ik zó leuk, zulke kaarten kan ik ook maken. Op internet kwam ik nog veel meer voorbeelden tegen en toen was het hek van de dam. Nu zouden al mijn kantjes, bandjes, kraaltjes en lintjes mooi van pas komen. Inmiddels heb ik al een stel kaarten gemaakt en het lukt en is zó gaaf om te doen.

Eenmaal op stoom gekomen, ben ik niet meer te houden. Een paar weken geleden kon ik een snij- en embossingsmachine overnemen. Haha, dat is net toveren, je stopt het papier er heel in en er komen de mooiste stansen uit. Gisteren heb ik op een creabeursje bij ons in het dorp nog meer mallen gekocht.

Kaarten maken
Kaarten maken
Kaarten maken

Er is een hobby bijgekomen.

Eén reactie

Geef een reactie